Tiina Suutari Näkökulmia

Kaikki blogit puheenaiheesta Uruguay

YLE, Uruguai EI OLE KEHITYSMAA, Uruguai ON TEOLLISUUSMAA

YLE TV1 kertoi kello 15:n TV-uutisissaan äsken, että Kanada "ensimmäisenä teollisuusmaana" on laillistanut kannabiksen. Ja että Uruguai laillisti ensimmäisenä maana maailmassa (eli YLE ei pidä Uruguaita teollisuusmaana). Teksti-TV:ssä sama ongelma, Uruguaita ei pidetä teollisuusmaana.

YLE pelaa JÄLLEEN Singaporen pussiin.

Uruguayn valtion marihuanan myynti alkaa tässä kuussa

Uruguay on maailman ensimmäinen valtio joka tuottaa, paketoi ja myy marihuanaa. Valtion marihuanan myynti alkaa nyt tässä kuussa ja sitä myydään eri apteekeissa.

Marihuanan hinta on 1,13 euroa per gramma. Vain uruguaylaiset voivat ostaa sitä. Reskisteröidyille käyttäjille myydään anonyymisti enintään 10 grammaa viikossa.

Maailman "köyhin" presidentti, mutta samalla rikkain

Viime viikolla Suomessa kävi vierailulla mielestäni eräs mielenkiintoisimmista ja merkittävimmistä valtionpäämiehistä. Uusi tuttavuus tämä henkilö minulle, mutta mielessäni oikein heräsi kysymys: "Voiko tällaisia presidenttejä oikeasti olla olemassa?" Kun vertaa tämän sympaattisen 79-vuotiaan vanhuksen maailmankuvaa vaikkapa oman Sauli Niinistömme vastaavaan, niin ottaisin mieluummin itselleni pressaksi vaikka yhden Mujican - ennemmin kuin sata Saulia.

Kallis sellutehdas

Metsä-Botnian tytäryhtiö Botnia S.A. aloitti sellutehtaan rakentamisen Fray Bentosiin 2005, tehdas käynnistyi 2007 ja siirtyi UPM:n omistukseen 2009. Naapurimaa Argentiina on vastustanut hanketta väittäen tehtaan aiheuttavan ympäristöhaittoja. Silloinen ulkomaankauppaministeri Lehtomäki yritti valaa öljyä laineille, mutta tuloksena oli vielä pahempi sekasotku.

Uruguayssa presidentin esivaalit

Uruguayssa valta vaihtuu,  kun presidentti José Mujica luopuu lokauussa vallasta, niin saman vasemmistolaisen 'Laaja Rintama' puolueen kokenut ja karismaattinen poliitikko, entinen presidentti Tabaré Vázquez (74 v.) palannee valtaan. Äänestysprosentti oli 25 ja 35 välillä, mikä on noin 10 % vähemmän kuin vastaavissa vaaleissa vuonna 2009.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä