Tiina Suutari Näkökulmia

Kaikki blogit puheenaiheesta Merkityksellisyys

Rajaton elämä ja alkupiste

Merkityksellisyys on kadonnut tässä tuotantotyöstössä, joka uhrattiin tehotuotannon nimessä, jotta ihminen vapautuisi täyttämään elämänsä parhaalla mahdollisella tavalla.

Kuka alkukantaisesta ihmisestä kysyi elämänsä mielekkyyttä? Eikö jokainen tehnyt kaikkensa täyttääkseen elinehtoja?

Tapahtumapoikkeama tämän tyhjän valtameren keskellä on verkostoitunut maailma, jossa ihmisen syy löytää heijasteensa ja merkityksensä on, kuin hylätty orpolapsi virtsaamassa lattialle vain koetellakseen ottovanhempiensa hermoja – välitätkö vielä minusta?

Tiedolla on merkitystä -tunne osallistaa

Koko 2000-luvun alku on ollut ja näyttää edelleen jatkuvat tiedon ja verkostojen uudelleen organisoitumisen aikana. Kehitystä hidastaa yhteisen käsityksen puute eri ikäkausien edustajien välillä. Kitkaa aiheutuu turhista peloista, vallan demokratisoitumisesta, kuppikunnista ja ennen kaikkea vallalla olevasta toimintakulttuurista.

Taide avaa maailmoja

On päiviä ja aikoja, jolloin toivon jonkun puhuvan minut tähän hetkeen, maalaavan minut näkyväksi ja nostavan pois mustasta lammesta.On hetkiä, jolloin rakkaus pakahduttaa tai suru repii osiin. On sileitä asfaltteja, mutta raskain taival.On muistoja,jotka nousevat pintaan ajoittain:"Miten sumuinen oli  matkani sairaalasta, jonne menin paranepiankukkien kanssa, mutta josta poistuin siskoni jäämistö reppuun pakattuna .Reppu selkään ja matkaan, elämää ja kuolemaa."

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä