Tiina Suutari Näkökulmia

Kaikki blogit puheenaiheesta Investointi

Puuta riittää kaikkiin metsäteollisuuden investointihankkeisiin

Hallitus ajautui heti alkumetreillään riitaan metsäteollisuuden investointihankkeista. Keskusta haluaa toteuttaa kaikki tehdashankkeet, muut puolueet korkeintaan yhden, jos sitäkään. Keskusta vetoaa kotimaisen teollisuuden ja talouden toimintaedellytyksiin, muut suomalaisen metsäluonnon suojelemiseen.

Molemmat ovat oikeassa. Ja väärässä. Tämän hallituksen alkutaipaleelle tyypillisesti ainoa esittämättä jäänyt asia on perusteltu ratkaisu käsillä olevaan ongelmaan. Ikävä kyllä.

Kyllä suomenafrikkalainen tietää: ei koko manner tänne mahdu

Viime aikoina Afrikasta Eurooppaan suuntautuva muuttoliike on puhuttanut niin Ylen Ykkösaamussa kuin Osmo Soininvaaran blogissa.

Tulijoiden määrä kasvaa alati kiihtyvää vauhtia eikä loppua virralle näy. Totta myös on, ettei tänne paeta enää pelkästään sodan tai nälänhädän kaltaisten humanitaaristen kriisien jaloista.

Outokummun Iso Kuva

Kirjoitukseni Outokummun Seudussa 23.03.2017

Outokummun Iso Kuva

Tämä aika ei suosi pidemmälle tulevaisuuteen katsovia visioita. Tästä huolimatta mielestäni yksi tehtävämme politiikan tekijöinä on katsoa kauas ja kehittää Outokumpua veto- ja valovoimaiseksi paikkakunnaksi.

Miksi päättäjät eivät usko hajautettuun yhteiskuntamalliin?

Suomessa on ollut pitkään vallalla keskittymiskehitys, missä valtio ja suuret kuntayhtymät kerivät palveluitaan ja sitä kautta työpaikkoja maakuntakeskuksiin tai pääkaupunkiseudulle. Oma kotikaupunkini Kauhajoki on saanut tästä kehityksestä osansa, kun muun muassa verotoimiston toimipiste lakkautettiin ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu siirsi restonomien koulutuksen Seinäjoelle.

Yliopistotutkinto kokonaan muiden rahoilla ei ole tasa-arvokysymys

Hallitus on suunnittelemassa leikkauksia opintotukeen, jolla jonkin verran siirretään opintojen rahoitusta opintolainojen suuntaan eli opiskelijan itsensä rahoittamiksi. Tästä on jotkin opiskelijajärjestöt ja eritoten johtavat oppositiopoliitikot nostaneet metakan. Rinnastetaan valtionvelkaa yksityisen ihmisen lainanottoon, puhutaan tasa-arvoisista edellytyksistä pärjätä elämässä sekä koulutuksen tasa-arvon murentumisesta jne. 

Kestävyysvajeongelmat eivät ratkea leikkuulaudalla, vaan työpaikkoja luomalla

Suomen valtion tilinpäätöksistä näkee, että verovuonna 2009 valtion tulot romahtivat yli 5,5 miljardia euroa, mikä johtui lähes kokonaisuudessaan ansio- ja yhteisöverojen romahtamisesta. Samalla sosiaalipuolelle piti lisätä valtionmenoja reilulla miljardilla eurolla pelkästään lisääntyneen työttömyyden hoitamiseen. Tuolloin valtion tulojen ja menojen epätasapaino katettiin ottamalla lähes kymmenen miljardia lisää lainaa.

Antti Aumo: "Ale insseillä Suomi nousuun"

Antti Aumo (Executive Vice President) FinPro ry:stä haluaa "myydä" suomalaiset insinöörit ale hintaa ulkomaisille yrityksille.

Tämäkö on hänen mielestään ratkaisu Suomen ongelmiin. Olet pahasti väärässä, Suomi saa jäädä jo nyt nimen omaan juuri tästä syystä useiden insinöörien mielestä. Otetaan koulutus ja lähdetään sinne missä oikeasti saa ansionmukaista palkkaa innovoivasta ja tuottavasta työstä.

 

https://.be

 

Goodbye! Lebewohl! Farvel!

Yksityistiet kuntoon - tiekuntien veromenetykset korvattava

Tiekunnat vastaavat monien yksityisteiden yllä- ja kunnossapidosta. On varsin yleistä, että tiekunnat pyörivät talkoovoimin ja -rahoin. Tästä huolimatta moni yksityistie on yleisesti meidän kaikkien käytössä esimerkiksi läpikulkutienä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä