Tiina Suutari Näkökulmia

Kaikki blogit puheenaiheesta Asuminen ja ympäristö

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkosen vahva kannanotto Trondheimista

 

Luonnon köyhtyminen täytyy pysäyttää - Ympäristöministereiltä vahva kannanotto luonnon puolesta Trondheimista

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen antoi yhdessä 13 maan ympäristöministerien kanssa vahvan kannanoton luonnon monimuotoisuuden puolesta Trondheimin konferenssissa 2.7. Ministerit sitoutuvat edistämään kansainvälisten monimuotoisuustavoitteiden kunnianhimon nostamista. Uusista tavoitteista sovitaan vuonna 2020.

Punavihervauhtisokeutta

Antti Rinteen poukkoilu hakkuumäärissä näyttää, kuinka SDP:n on mahdotonta tehdä päätöksiä kasvihuonepäästöjen vähentämisestä ja hiilinielujen kasvattamisesta. Ensin hakkuita olisi voinut vähentää, mutta sitten paperi- ja puutuoteliittojen kurinpalautus muutti mielen. Sama koskee muitakin puolueita: oman sidosryhmän lyhyen tähtäimen etu saa sulkemaan silmät siltä, mikä yhteisen edun vuoksi on välttämätöntä keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä.

Kalliiksi tulee, kun ei asuntojen korjaustarpeet kiinnosta

Asuminen koskettaa jokaista suomalaista. Vaikka kyseessä on iso, usein elämänarvoihin liitetty asia, kiinnostus asunto-osakkeen tai muun kiinteistön huolehtimiseen on kuitenkin vähäistä. Myös valtion rooli asumispolitiikassa on ollut epämääräinen, vaikka asumiseen on jo pitkään liittynyt merkittäviä ongelmia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä