Tiina Suutari Näkökulmia

Eduskuntavaalien tulos - yhdyskuntaamme kehittämään

Kiitos kysymästä hyvää kuuluu! Vaikka eduskuntavaaleissa ensimmäisellä kerralla en minä, kuten juuri kukaan muukaan kohtalaisen tuntematon ehdokas ei päässyt läpi – sain kuitenkin mojovan äänimäärän. Kyllähän se nöyräksi vetää, kun ajattelee, että 1155 henkilöä oli käynyt äänestämässä edustamiani mielipiteitä.

Äänimäärä on tulos, johon vaaleihin käytetty panostus konkretisoitui. Osaltani rahallinen satsaus jäi tällä kertaa kampanjaan tekemättä, mutta sen aika varmasti tulee. Vaalit olivat matka tulevaisuuteen. Käymäni keskustelut ja kommentit ovat merkittäviä tekijöitä jatkon kannalta. Uskoa poliittiseen tekemiseen on tullut. Kiitos teille, kun olette luoneet uskoa, että myös luottamustehtäviin - päätöksentekijöiksi kaivataan henkilöitä, joilla oikeasti on tietoa ja osaamista asioiden hoitamiseksi.

Ihmisten kuuleminen ja näkemysten jakaminen on antoisaa. Tokihan vaalien aikaan, matkan varrella tuli esimerkiksi puolueeseen liittyen kommentteja, joista olisi voinut pahoittaa mielensä. Mutta kommenttejahan ovat nämä netit ja blogit muutenkin pullollaan. Ja sellaista harmaatahan se joidenkin ihmisten elämä joka tapauksessa on – oli hallituksessa ja päätöksenteossa keitä tahansa.

Politiikka on raskaita ja tympeitäkin päätöksiä. Mutta syy miksi sitä jaksaa, on usko tulevaisuuteen. Minä arvostan kaikkea vapaaehtoistyötä. Jokainen, joka käyttää omaa aikaansa yhteiskunnallisten asioiden tekemiseen yhteistä hyvää tavoitellen, tekee arvokasta työtä. Itsekin sain oikein kivoja kommentteja yhteistyö- ja verkostoitumiskyvystäni sekä loppuun saakka puhtaasti tyylikkäästä kampanjoinnista yli puoluerajojen. Ihan varma en ole siitä, mitä tyylikkyys tarkoittaa. Ehkä se liittyy siihen samaan, mistä kommentteja tuli tutuilta, heidän tutuiltaan kuultuna: ”Kuka on tämä Tiina Suutari? Olen törmännyt hänen nimeensä joissain asia- ja asiantuntijuusyhteyksissä.”

Asiantuntemukseni halutaan kaiketi ottaa nyt tehokkaammin käyttöön. Suurin osa äänistäni tuli Oulusta ja poliittisen johdon esityksestä otankin nyt vastaan Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunnan jäsenen tehtävät. Äänestäminen todella kannattaa! Teidän, äänestäjieni avulla siirryn tähän erityisen merkittävään kaupungin luottamustehtävään, superlautakuntaan ja annan työpanokseni jatkossa ainakin joka toinen viikko yhdyskuntamme rakenteiden uudistuksen käyttöön. Vahvojen alueiden – Pohjois-Pohjanmaankin perusta on vahva alueen veturikaupunki. Tätä kautta tehdään yhteisiä kehittämisponnistuksia alueemme hyväksi. Kiitos ja palataan asiaan!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat