Tiina Suutari Näkökulmia

Tosielämän sankarien toiminnasta

Heti ensi alkuun nostan esiin tärkeän asian, joka osaltaan on vaikuttanut siihen, että tämäkin blogi on olemassa. Nimittäin voima ja tahto, jotka saavat ihmisen ajattelemaan ja toimimaan siten, että seurauksena on jotain uutta ja hyvää. Halu kuunnella, auttaa ja huolehtia kanssaihmisestä on oikeudenmukaisen ja vastuuntuntoisen ihmisen tekoja. Sellainen sellaisen mallin haluan nuoremmalle sukupolvelle antaa.

 

Yhteiskunnallinen herääminen, politiikkaan mukaan lähteminen, voi tapahtua monella tavalla. Yksi tapa on se, että kun pohtii elämää, siihen vaikuttavia asioita ja eräänä päivänä huomaa, että pahus, asioille on tosissaan tehtävä jo jotain!  Omalta osaltani ”politisoituminen” tapahtui suurin piirtein viikkoa ennen kuntavaaleihin ilmoittautumisajan päättymistä. Uskoin kanssaihmisiä, heidän, tosielämän sankareiden näkemystä, että juuri minun kaltaiseni ihminen pystyy auttamaan tätä yhteiskuntaa ja sen jäseniä heidän kehitystarpeissaan.

 

Kuntavaalit olivat upea kokemus – oli hienoa tarkkailla ehdokaskentän, ja äänestäjienkin, käyttäytymistä. Välillä tuli mieleen vaalien olevan kuin yleisurheilukilpailut, kisaa ja kisaajaa oli niin monenlaisia… Yksi tarjosi parhaita kestityksiä, toinen käytti omia ulkoisia tai sanallisia valttejaan ja kolmas ei edes vaivautunut keskustelemaan kenenkään kanssa. Vaaleissa ensi kertaa asiaa politiikan puolelta tarkastelleena tämä kolmansien joukko oli erikoisin – osa ehdokkaista selvästi tuntui tietävän, että äänestäjät ovat heille taattuja.

 

Omasta mielestäni vaalien hienous on juuri lukuisten ihmisten tapaaminen ja keskustelut äänestäjien kanssa yhteiskunnallisten asioiden kirjosta – siitä mitä politiikassa pitää tehdä. Todellinen vaikuttamisen halu vain yltyy vaalien aikaan! Yhteydenpidon äänestäjien ja luottamushenkilöiden välillä tulee kuitenkin olla jatkuvaa. Asioista on keskusteltava ja terveisiä kannattaa toimittaa.

 

Viestit, toiveet ja ajatukset välittyvät päättäjille kaikilla tasoilla. Yhteydenotto kannattaa aina! Nyt ovat edessä eduskuntavaalit. Yhdessä tehty ja työstetty politiikka on parasta ja oikeudenmukaisinta politiikkaa.  Kansanedustajan roolissa toimitaan kanavana, jota myöten ihmiset vaikuttavat itse itseään koskeviin asioihin. Valinnan vapaus on oikeutta vaikuttaa. Siis tervetuloa sankariksi sankarien joukkoon! Tehdään yhdessä Suomesta ”paras paikka ikinä missään!”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat